GOEDE DOEL

verhuisbedrijf den haag steunt ook een goede doelen.

Door het realiseren van een gezonde bedrijfsvoering willen en kunnen we ook wat voor de maatschappij betekenen.

verhuisbedrijf den haag heeft daarom besloten om bruikbare spullen die wij tegen komen tijdens het verhuizen voor klanten te doneren aan de “Weg Geef Winkel”. Tijdens het verhuizen en ontruimen van woningen komt verhuisbedrijf Den Haag bruikbare meubels en inventaris tegen welk mensen vaak weg willen doen. Deze spullen worden dan door Verhuisbedrijf Den Haag schonken aan deze stichting ( Weg Geef Winkel ). Verhuisbedrijf Den Haag brengt wekelijks volle vrachtwagens met bruikbare spullen als kleding,speelgoed,meubels en andere bruikbare huisraad. Deze Weg Geef Winkel is een van de weinige winkels in Den Haag zonder kassa. Alle spullen wat door Verhuisbedrijf Den Haag wordt ingebracht worden door vrijwilligers uitgedeeld en gedoneerd aan minder bedeelde mensen die hier heel blij mee zijn.

 

Het motto van de weggeefwinkels is ontleend aan Mahatma Gandhi:

Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.

Tijdens het verhuizen & ontruimen sorteren wij ( verhuisbedrijf den haag ) de goederen welke wij een nieuw leven willen geven en brengen deze aan de volgende instanties:

Verhuisbedrijf Den Haag staat altijd open voor meerdere stichtingen die onze steun hard kunnen gebruiken. U kunt Verhuisbedrijf Den Haag bereiken via 070-215 88 23 of email info@verhuisbedrijfhaaglanden.nl

 

Wat zijn weggeefwinkels?

http://www.weggeefwinkels.nl/

Een weggeefwinkel is een winkel waar spullen gratis te verkrijgen zijn. Een wezenskenmerk van een weggeefwinkel is dat iedereen er welkom is, zowel om spullen te halen als om spullen te brengen. Omdat hergebruik beter is voor het milieu, en weggeefwinkels doorgaans kampen met grote overschotten, is er ook bepaald geen aanleiding om de 1 wel en de ander niet toe te laten. Ook investeren vele weggeefwinkelaars hun tijd liever in mensen dan in administratie.

Winkels/instellingen die gratis dingen weggeven maar enkel materieel armeren toelaten zijn geen weggeefwinkels maar goederenbanken. Ze hebben, net als voedselbanken, als hoofddoel om materieel armere mensen te voorzien van wat ze gebruiken kunnen. Weggeefwinkels dienen meerdere doelen.Boekenkamer van de Amersfoortse weggeefwinkel

 

Judith de mascotte van de Amersfoortse weggeefwinkel gaat trouwen

Doelstellingen

Een wezenskenmerk van een weggeefwinkel is dat ze meerdere doelen dient, bijvoorbeeld:

Het bieden van een winkel waar het nu eens niet om geld draait maar om medeleven en respect.
Een alternatief bieden voor de wegwerpeconomie.
Zorgen dat heel verschillende mensen elkaar ontmoeten.
Het creëren van een plek waar iedereen welkom is.
Laten zien dat het ook anders kan.
Zorgen voor verwarring.
Laten zien dat je heel veel kunt bereiken door gewoon te dóén.
Mensen confronteren met hun eigen hebzucht.
Een bijdrage leveren aan een beter milieu.
Armoedebestrijding.

Vrijwilligers

Weggeefwinkels worden gerund door vrijwilligers, en bestaan bij de gratie van giften. Weggeefwinkels ontvangen geen geldelijke subsidie van de overheid. De meeste weggeefwinkels bevinden zich in kraakpanden of zijn als kraakpand begonnen. Hiernaast bestaan er ook weggeefwinkels die een (tijdelijk) leegstaand pand mogen lenen. Weggeefwinkels bieden mensen aan de ene kant de gelegenheid hun afgedankte spullen een tweede (of derde of vierde) leven te geven en dragen op die manier bij aan het verminderen van de verspilling, en aan de andere kant kan iedereen er gratis goede spullen zoeken die hij/zij gebruiken kan. Artikelen waarin meerdere mensen geïnteresseerd zijn, kunnen in een weggeefwinkel eventueel worden verdeeld door bijvoorbeeld te selecteren op motivatie, een verloting enz.

 

Verwarring

Het is voor de meeste mensen die voor het eerst binnenkomen in een weggeefwinkel even wennen: er hoeft en kan zelfs niet afgerekend worden. Alle tweedehands-spulletjes die er liggen, of het nu kleding is, een boek, speelgoed, huisraad, een computer of een pollepel, het is allemaal gratis mee te nemen. En er is in de meeste weggeefwinkels voor iedereen wel iets te vinden wat hij/zij nodig heeft of leuk vindt om mee te nemen, of aan iemand anders cadeau te geven. Hoe dan ook zorgen weggeefwinkels nog al eens voor verwarring, vooral bij nieuwe bezoekers. Je ziet ze gewoon nadenken…. Soms komen ze vertellen hoe verbaasd ze zijn. He dit kan dus ook! Belangeloosheid bestaat echt. Je hoeft niet altijd (meteen) iets terug te vragen. En vergeet niet dat wie goed doet doorgaans ook goed ontmoet.

 

Overschotten

De meeste weggeefwinkels kampen met flinke overschotten. Zie het artikel ‘Overschotten teisteren weggeefwinkels‘ voor een discussie hierover. Verschillende weggeefwinkels zijn ook ontstaan omdat de oprichters ergens tegen overschotten opliepen en dachten: daar is wel iets nuttigs mee te doen.

De weggeefwinkeliers hebben de bedoeling om concreet de confrontatie aan te gaan met de allesoverheersende geldeconomie en de overmatige consumptie in de moderne westerse samenleving. De weggeefwinkel staat in de opvatting van de initiatiefnemers lijnrecht tegenover de heersende logica van de geldeconomie, want geld is er niets waard en alle in de winkel aanwezige spullen worden zonder dat daar ook maar iets tegenover staat, weggegeven aan diegenen die ze gebruiken kan.

Sommige weggeefwinkels werken ook mee aan de jaarlijkse internationale Niet-Winkeldag; op www.koopniets.nl staat meer informatie hierover.

 

Maximaal aantal goederen

Sommige weggeefwinkels hanteren wel een beperking wat betreft het aantal goederen dat iemand per keer mag meenemen. Dit is om te voorkomen dat handelaren de winkel leeghalen en de spullen gaan verkopen. Het is ook omdat de winkels geen plek willen zijn waar mensen schaamteloos al hun zakken vol kunnen stoppen met spullen die ze niet nodig hebben. Het is de bedoeling dat iemand zich even afvraagt of zij een ding wel gaat gebruiken zodat het niet nu weer op háár zolder stof gaat liggen vangen.

Verschil met kringloopwinkel

Is een weggeefwinkel nu eigenlijk wel echt iets anders dan een kringloopwinkel? Naast de reeks doelstellingen van weggeefwinkels zoals hierboven beschreven zijn er duidelijk verschillen deze worden hier beschreven. In kringloopwinkels worden de goederen ook veelal ingeleverd zonder dat er voor betaald wordt. Maar in kringloopwinkels wordt wel een prijs gerekend voor de goederen die worden aangeboden, deze kan afhankelijk van de doelstelling van de kringloopwinkel kostendekkendheid overstijgen. Een weggeefwinkel is vaak ook minder gericht op de spullen. Daarnaast werken in kringloopwinkels naast vele vrijwilligers soms ook 1 of meerdere betaalde krachten. Weggeefwinkels hebben vaak ook een sociale doelstelling en/of zijn ze een onderdeel van een groter geheel, met bijvoorbeeld een gratis internetclub en een eethuis, een vrije ruimte voor kunstenaars enz enz. Daarnaast is het mogelijk dat de winkel niet helemaal is volgepakt met spullen maar er bewust ruimte vrij is gelaten, om aan te geven dat meer niet altijd beter is, en/of mensen de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten. Gezien de grote overschotten waar weggeefwinkels mee te kampen hebben is er zeker plaats voor meer winkels.

One thought on “GOEDE DOEL

 1. Op zoek naar verhuisdozen kom ik uw site tegen. Wij (Vereniging Rembrandt is een goed doel voor musea) hebben komende zondag een interne verhuizing gepland en hebben daarom boekendozen nodig.
  Wij hebben al een offerte van een verhuizer binnen (2 man, 7 uur), maar ik zou ook graag bij u willen informeren of u dit kan doen? Het gaat behalve om de boekendozen ook om 1 IKEA bureau dat moet worden gedemonteerd en naar een verdieping hoger (brede trap) en 3 IKEA bureaus met ladenkastjes die naar een andere kamer moeten op dezelfde verdieping. Daarnaast dus een 15-20 tal boekendozen voor de administratie die we intern moeten verplaatsen.
  Wij hebben van de firma Arends een 8 tal rode armleunstoelen die u mee mag nemen.
  Ik hoor graag snel, liefst vandaag of u mogelijkheden ziet voor komende donderdag.
  Alvast veel dank, met hartelijke groet
  Carolien Haverkate 06 10787226

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *